Direktlänk till inlägg 16 november 2011

Vissa bör inte skaffa djur..

Av Linnéa - 16 november 2011 23:10

Pigg som aldrig förr är jag, sitter i sängen med datorn i högsta hugg. Lyssnar på pitbull och Pontis "tand-beuty" som jag brukar kalla det. Han ligger på golvet och gnager på ett märgben, och det låter underbart tycker jag i all fall!

 

Anledningen till att jag är pigg som en lärka är för att jag lyckades sommna i två timmar under dagen, fyyyy på mig. Och därför kan jag inte sova nu :/

Hmmm men då kan jag ju alltid blogga lite, då går ju tiden i all fall.

 

Vad ska jag då skriva, något som är intressant.. ja sen kan man ju definiera vad som anses vara intressant.. men det går vi inte in på nu!

 

Träffade en gammal skolkompis igår, vi träffades när jag var ute med Ponti. Hon hade aldirg träffat honom, men efter lite mys o klapp bakom öronen var hon accepterad av Ponti:)

Så sa hon att hennes killes syster vill ha en berner, och att hon brukar se mig med Ponti på området... ja för det finns bara en Pontis här på området nämligen :) ååå man blir så glad av sånt, jag tycker fortfarande det är lika roligt att höra follks kommentarer och "komplimanger" om jag kan kalla det för det.

 

Kom att tänka på något hemskt,

En hund, hur kan man slå en hund, hur kan man bli arg på en hund och låta den fara illa... det är likadant med oss människor hur kan man slå ett barn, en människa... det är någonting jag aldrig kommer att förstå, men det är väll kanske meningen att vi inte skall förstå oss på allt, för då skulle väll  allt vara frid och fröjd i världen kanske? Kom att tänka på hur människor behandlar djur i ren allmänhet, dåligt som gott.

Jag minns en gång då jag åkte in till stan med buss. Det var iångt lnnan Ponti fanns. Men hur som helst, jag tog bussen ner till stan. Så var det en kille med sin hund som drog allas blickar mot dem. Han pratade i telefon nästan under hela resan, hunden låg ner på bussgolvet. Helt plötsligt ville han inte att hunden skulle ligga ner, så han ryckte upp hunden med kopplet och skrek på den. Utan anledning... hunden satte sig upp.. sedan sa han massa fula ord till sin hund... sedan hoppade de av på samma station som jag. Han och hunden gick före mig, alla tittade på hur han behandlade sin stackars hund, men ingen gjorde någonting, jag gjorde heller ingenting, jag var rätt ung då. Jag viste inte vad jag skulle göra i det skedet, kanske hade man handlat annorlunda om jag såg det idag? ja jag vet inte. Killen som hade hunden var rätt biffig, och han såg inte särskillt vänlig ut. Och inte i hans sätt att prata heller. Jag minns att de gick mot trapporna/rulltrapporna på centralen. Hunden verkade vara rädd för rulltrappan, han hade svansen mellan benen, medan killen drog i kopplet och svor mot sin hund.  Men väl när de var på rulltrappan så satte sig hunden nära hans ben, för att säkert söka trygghet, och killen bara sparkade till hunden, och sen såg jag dem inte mer.

 

Och det som jag nog vill ha sagt med detta långa inlägg är att hunden älskar dig oavsett, även om denne killen slog sin hund med kopplet under bussresan, skrek utan anledning, så drog sig hunden till honom, och detta för en anledning, för att han är hans ledare, hans vän. Så även  om han slog sin hund, gjorde den illa på många såg säker denne hunden upp till sin ägare. Men det är så fruktansvärt fel att människor kan bete sig på ett så avskyvärt sätt.

 

Ush det finns så mycket hemskheter där ute, jag är verkligen tacksam över att jag och min familj har det bra, och det glädjs jag åt varje dag!

 

Fyy bubblan, nu kommer jag ju verkligen inte kunna sommna, nu är jag ju dess utom upprörd. Får nog lägga ifrån mig datorn och mysa lite med Ponti. Känna hans lugn när man kryper ner på golvet.

 

Hejsvej!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linnéa - 25 januari 2014 12:03

  Kära läsare... kanske inte så många som tittar in längre.. eftersom att jag inte bloggat på väldigt länge. Men det har sin orsak... har skapat en sida på facebbok ist: https://www.facebook.com/matmedlinnea Den handlar om mig, mat, och min resa...

Av Linnéa - 3 december 2013 14:44

Då är det dags igen! NU kör vi!!! Blogga deluxe nu då... nä inte så kanske.. men mer än det senaste året! Men nu tänkte jag även att jag skulle få in litta av det jag håller på med, dvs MAT! Så tjohej sålänge!     Så nu..... fortsätta jubba...

Av Linnéa - 2 november 2013 20:57


 

Av Linnéa - 2 april 2013 22:14

Godafton! Här om dagen när jag körde hem från jobb, kom jag att tänka på en sak. Det slog mig, bloggen! Bloggen jag startade när älskade Ponti blev en del av mitt liv. Här skulle jag ju skriva om allt och inget, vilket jag gjort till viss del "tidi...

Av Linnéa - 14 augusti 2012 20:57


Hej alla!   Ja.. en så lång paus från skrivandet som denna gången har jag nog aldrig haft.... Vet inte riktgt varför jag slutade skriva.. kanske är det för att facebook tagit över världen? Sommar är det i alla fall, älskade sommar. Semestern är...

Ovido - Quiz & Flashcards